Základná umelecká škola Vranov nad Topľou

ZLATO SLOVENSKA

13.04.2016 13:59

Večer krásy, lesku a úspechu.
 Slovenský inštitút v Ríme v spolupráci s Veľvyslanectvom Slovenskej republiky v Taliansku a agentúrou TA-DE-S (Talentované deti Slovenska) uviedli 7. apríla 2016 reprezentačný program Zlato Slovenska.
Slávnostný večer otvorili - riaditeľ inštitútu pán Peter Dvorský a Gabriela Trebuňáková majiteľka agentúry TA-DE-S.
Do posledného miesta zaplnená sála viacnásobne ocenila potleskom hudobníkov, spevákov, ale hlavne nádhernú prezentáciu šperkov.
Krásne šaty a lesk smaragdov, bielych a čiernych perál, zlata, striebra a diamantov okúzlili mnohé dámy , ale aj pánov v sále. Mimoriadnou ukážkou boli kovové dosky na knihu v umeleckom prevedení ,,Myšlienky sú nepriestrelné“. Obal bol zhotovený na najpredávanejšiu knihu na Slovensku v roku 2014, ktorej autorom bol Jozef Banáš s názvom ,,KÓD  1“.
Nádheru večera dopĺňali výtvarné diela maľované tradičnou technikou - miešaním zlata do farieb.
Dvojhodinový program ,,Zlato Slovenska“ bol ukončený Grande Finálle, v ktorom sa predstavili najdrahšie šperky, krásne šaty a najdrahšie zbrane - špeciálne ukuté a ručne vyrezávané - replika loveckého tesáka firmy Sollingen z damascénskej ocele a japonský meč katana.
Už po ohlásení Grande Finálle, celá sála odmenila účinkujúcich a Gabrielu Trebuňákovú dlhým potleskom a volaním Bravó, Bravíssimóóó !!! a následným standing ovation.
Všetkých muzikantov ale potešilo, keď v prvom rade tlieskal a kričal BRAVISSIMÓ pán Peter Dvorský. Celé publikum niekoľkominútovým  potleskom ocenilo speváčky a orchester.
Na celom krásnom programe sa zúčastnili šperkári zo Súkromnej umeleckej školy Hodruša Hámre, doplnené pár výrobkami študentov zo Strednej odbornej školy pre žiakov telesne postihnutých z Bratislavy, krásne šaty ušili študenti Súkromnej strednej odbornej školy Biela voda Kežmarok.
Výtvarné diela vyrobili študenti - reštaurátori - zo Strednej odbornej školy úžitkového výtvarníctva v Košiciach. Hudbu nám priniesli muzikanti a speváci zo Súkromného hudobno - dramatického Konzervatória Košice.
Čerešničkou na torte bol mladý talentovaný študent Základnej umeleckej školy vo Vranove nad Topľou Marián Baran. Svojou hrou na akordeóne si získal talianske publikum veľkým potleskom. Veľkú pochvalu dostal aj od pána Petra Dvorského.
Výstava ,,Zlato Slovenska“ tohto roku  postupne poputuje do Bratislavy a Prahy.

 

 


 

Vyhľadávanie

Kontakt

Základná umelecká škola Ulica A. Dubčeka č. 880,
Vranov nad Topľou
093 01
tel.: +421 57/44 22 302