Základná umelecká škola Vranov nad Topľou

Výtvarníci v Banskej Štiavnici

24.04.2017 15:40

Že v apríli prší? . . . NEVADÍ! . . . Že v apríli sneží? . . . NEVADÍ! . . . Že by výtvarníci nešli v apríli na exkurziu? . . . Tak to by VADILO!

Preto sa v stredu 5. apríla 2017 poznávaniachtiví žiaci výtvarného odboru združili na vlakovej stanici, aby zakývali rodičom, aj Vranovu, a nasledujúce tri dni prežili obklopení históriou a umením v prekrásnom slovenskom meste – v Banskej Štiavnici.

Dopoludnia nabité informáciami z oblasti maliarstva, sochárstva a architektúry popretkávané všadeprítomnou minulosťou baníctva, striedali popoludnia strávené v tvorivých dielňach, kde sa naša zručná mládež priučila novým výtvarným technikám a mohli si odtiaľ odniesť vlastnoručne zhotovené suveníry. Samozrejme, nesmel chýbať výstup na banskoštiavnickú kalváriu, najpôsobivejšiu krajinnú dominantu Banskej Štiavnice, a asi najnezabudnuteľnejším zážitkom pre všetkých členov vranovskej posádky bolo sfáranie do dvoch štôlní do hĺbky 50 metrov pod povrch zeme. Taktiež sme nemohli odmietnuť pozvanie na vernisáž výstavy v Schemnitz gallery, kde sa na naše veľké prekvapenie objavil naživo samotný minister školstva Peter Plavčan a ochotne sa stal súčasťou „selfíčok“.

Aj napriek dokonalému aprílovému počasiu, kde hrejivé lúče slnka boli sekané dažďom, snehom, krúpami a vetrom, úsmev na tvárach nemizol a domov výletníci odchádzali obohatení nielen novými vedomosťami, ale hlavne novými priateľstvami. Už odteraz sa tešíme na apríl 2018. 

 

FOTOGALÉRIA

Vyhľadávanie

Kontakt

Základná umelecká škola Ulica A. Dubčeka č. 880,
Vranov nad Topľou
093 01
tel.: +421 57/44 22 302