Základná umelecká škola Vranov nad Topľou

Úspech žiakov bicieho oddelenia.

26.05.2022 15:11

Dňa 24. mája 2022  sa žiaci oddelenia bicích nástrojov zúčastnili 4.ročníka celoslovenskej súťažnej prehliadky v hre na bicích nástrojoch pre žiakov ZUŠ, ktorá sa konala v Nových Zámkoch.

Súťaže sa zúčastnili žiaci Ján Bubnár a Peter Kačer, žiaci štvrtého ročníka prvej časti, ktorí súťažili v kategórii 1/B  - Hra na malý bubon od 10 do 13 rokov, kde Peter .Kačer získal zlaté pásmo a Ján Bubnár bronzové pásmo. Ďalším súťažiacim bol žiak Emanuel Michal Székely, žiak štvrtého ročníka druhej časti, ktorý súťažil v kategórii 1/D od 16 rokov a získal strieborné pásmo.

Chlapci súťažili aj v kategórii 2/B a 2/D - Ukáž čo vieš, pričom podmienkou pre hru na bicej súprave bolo aj absolvovanie prvej povinnej kategórie, kde sa z 25 prihlásených účastníkov Ján Bubnár umiestnil na druhom mieste v zlatom pásme a Peter Kačer získal prvé miesto v zlatom pásme vo svojej vekovej kategórii. Emanuel Michael Székely získal strieborné pásmo vo svojej kategórii spomedzi 7 účastníkov súťaže. Celkovo súťažilo okolo 70 hráčov z celého Slovenska.

Po súťaži mali žiaci možnosť vidieť prezentáciu celosvetovo známeho hráča na bicie nástroje Petra Szendófiho z Maďarska, ktorý po nádhernej prezentácii odpovedal aj na otázky od žiakov.

Ďakujeme p. uč. Štefanovi Hajdu, DiS. art za príkladnú prípravu a reprezentáciu našej školy a prajeme ešte veľa úspechov.

Fotogaléria:

 

Vyhľadávanie

Kontakt

Základná umelecká škola Ulica A. Dubčeka č. 880,
Vranov nad Topľou
093 01
tel.: +421 57/44 22 302