Základná umelecká škola Vranov nad Topľou

Remeslo má zlaté dno.

20.12.2023 13:04

Veselí, usmievaví a hlavne zruční výtvarníci z triedy PaedDr. Evy Lazorovej sa vo štvrtok 7.decembra 2023 zúčastnili vernisáže výstavy 9. ročníka súťaže detskej remeselnej tvorivosti s názvom V krajine remesiel.

Do prvého online kola súťaže bolo zaslaných 639 súťažných prác, z ktorých do druhého kola postúpilo 292 remeselných výrobkov, ktoré sú v týchto dňoch vystavené v Galérii Ústredia ľudovej umeleckej výroby v Košiciach. Medzi vystavenými prácami sa nachádza aj háčkovaná dečka od našej žiačky Liany Adamovej.

V rámci otvorenia výstavy sa konala prehliadka remeselných dielní Regionálneho centra remesiel ÚĽUV v Košiciach.  V rezbárskej, drotárskej, hrnčiarskej, tkáčskej a v dielni výroby zo šúpolia si naši výtvarníci s plným nasadením vyskúšali ľudové remeslá pod vedením milých a ústretových paní lektoriek.

Domov si ZUŠkári okrem spomienok na príjemne prežitý deň odniesli aj pekné vlastnoručne vyrobené dielka a tiež motiváciu zapojiť sa do 10. ročníka výtvarno-remeselnej súťaže, ktorej cieľom je, aby sa tradičné remeslá nevytrácali z našich životov a zachovali sa pre ďalšie generácie, o čo sa v ateliéroch našej ZUŠky posnažíme aj my.

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Kontakt

Základná umelecká škola Ulica A. Dubčeka č. 880,
Vranov nad Topľou
093 01
tel.: +421 57/44 22 302