Základná umelecká škola Vranov nad Topľou

Naši výtvarníci zahviezdili v Bratislave.

06.05.2022 16:15

Dňa 29. apríla 2022 sa v Bratislave konala slávnostná vernisáž spojená s odovzdávaním cien 8. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže Deti a architektúra 2021. Tento rok mali žiaci za úlohu vymyslieť a ľubovoľnou plošnou výtvarnou technikou stvárniť budovu pre kultúru. Do súťaže bolo zaslaných vyše 600 výtvarných prác. Z nich odborná porota vybrala 20 prác na ocenenie. Bolo udelené 1. až 7. miesto, 2 špeciálne ceny a 12 cien partnerov a podporovateľov projektu. Z našej ZUŠky sa do súťaže zapojilo 13 žiakov.

Z triedy p. uč. Mgr. J. Kostelíka žiak Šimon Doboš získal Cenu D. Lalíkovej – autorky projektu a Ema Pľutová Cenu OZ EUROARCH.

Z triedy p. uč. PaedDr. E. Lazorovej žiačka Bianka Mária Obrinová získala 5. miesto, Vanesa Jacková špeciálne ocenenie a najúspešnejšou bola Evanna Lazorová, ktorá ako jediná získala vo výtvarnej súťaži až dve ceny: 1. miesto a cenu hlavného partnera projektu Cenu  JTRE so svojou prácou Nebeská galéria významných osobností.

Medzi štyridsiatimi prácami, ktoré odborná porota vybrala pre účely výstavy sa nachádzala aj práca Emy Velčkovej z triedy p. uč. Kostelníka a práca Michaely Dargajovej z triedy p. uč. E. Lazorovej.

Všetkým oceneným žiakom srdečne blahoželáme, ďakujeme za znamenitú reprezentáciu našej školy aj mesta Vranov nad Topľou na celoslovenskej úrovni a želáme veľa úspechov v ďalšej umeleckej tvorbe.


 

Vyhľadávanie

Kontakt

Základná umelecká škola Ulica A. Dubčeka č. 880,
Vranov nad Topľou
093 01
tel.: +421 57/44 22 302